Formlar ve Dilekçeler :

Ana Sayfa » » İş Kazası Bildirim Formu ve Dilekçesi

İş Kazası Bildirim Formu ve Dilekçesi

05 Ocak 2015 | 12:54


İş Kazası Bildirim Formu ve Dilekçesi

Aşağıdaki word formatındaki İş Kazası Bildirim Formu ve Dilekçesini bilgisayarınıza indirip, gerekli durumlarda bölge çalışma müdürlüğüne en geç iki gün içinde bildirebilirsiniz.

İş Kanunu Madde 73 Son fıkra: İşverenler, iş yerlerinde meydana gelecek kazaları en geç, kazadan sonraki iki gün içinde yazı ile ilgili Bölge Çalışma Müdürlüğüne bildirmek zorundadırlar.

Sosyal Sigortalar Kanunu 27. maddesi: İş Kazasını Bildirme: İşveren, iş kazasını, o yer yetkili zabıtasına derhal ve Kuruma da en geç kazadan sonraki iki gün içinde yazı ile bildirmekle yükümlüdür.

Bu bildirime örneği Kurumca hazırlanan haber verme kağıtları doldurulup verilerek yapılır. İşverenin kasten veya ağır ihmali neticesi iş kazasının bu madde gereğince Kuruma zamanında bildirilmemesinden veya haber verme kağıdında yazılı bilginin eksik veya yanlış olmasından doğan ve ileride doğacak olan Kurum zararlarından işveren sorumludur. Birinci fıkrada yazılı süre içinde Kuruma bildirilmeyen iş kazası dolayısıyla, bildirme tarihine kadar işveren tarafından yapılmış olan harcamalar Kurumca ödenmez.
(Sn. Tülay Akkoyunlu'nun katkısıyla))

Etiketler: iş kazası tutanağı, sgk, iş kazası bildirim formu 2015, iş kazası bildirim formu ek 7, sgk iş kazası bildirim formu, iş kazası bildirim formu 2015, iş kazası bildirim formu örneği, iş kazası bildirim formu 2015


İş Kazası Bildirim Formu

Paylaş :

0 yorum:

Yorum Yazın

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?


 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. Muhasebe-Tr.Net - Türkiye'nin Muhasebe Bloğu - All Rights Reserved
Template Design by Creating Website Published by Mas Template