Formlar ve Dilekçeler :

Ana Sayfa » , » Asgari Geçim İndirimi 2015

Asgari Geçim İndirimi 2015

05 Ocak 2015 | 12:46


2015 yılı Asgari Geçim İndirimi ücretleri belli oldu, AGİ tutarları geçen yıllara bakarak biraz bonkör davranılmış gibi gözüküyor. 2015 yılına ait AGİ tutarları aşağıdaki gibidir.

Asgari Geçim İndirimi; yıllık asgari ücretin belirlenmesi ile şekillenir. Çalışanların medeni durumuna göre farklılık arz etmekte ve aylık ücretine ilave olarak ödenmektedir.

Asgari Geçim İndirimi (AGİ); 16 yaşını dolduran ücretli çalışanların asgari geçimini sağlayacak kısmının toplam gelirinden düşülerek vergi dışı bırakılmasıdır. Asgari geçim indirimi 2015 tutarları aşağıda detaylı olarak verilmekte olup, yıllık brüt asgari ücret tutarı üzerinden hesaplanmaktadır. İşçinin kendisi için %50, çalışmayan eş için %10 ve çocukların her biri için %7,5, iki çocuktan sonrası içinde %5 oranında hesaplanmaktadır. Asgari Geçim İndirimi işveren tarafından ödenmekle birlikte, işveren bu kesintiyi -devlet adına- yaptığından, ödenmesi gereken gelir vergisinden (stopaj) mahsup etmektedir. 

Etiketler: asgari geçim indirimi nedir, asgari geçim indirimi formu, asgari geçim indirimi 2015, asgari geçim indirimi hesaplama, asgari geçim indirimi nasıl hesaplanır, asgari geçim indirimi asgari ücretin içinde mi, asgari geçim indirimi kanunu, asgari geçim indirimi muhasebe kaydı





Paylaş :

0 yorum:

Yorum Yazın

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?


 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. Muhasebe-Tr.Net - Türkiye'nin Muhasebe Bloğu - All Rights Reserved
Template Design by Creating Website Published by Mas Template