Formlar ve Dilekçeler :

Ana Sayfa » , , » Bilgisayarlı Muhasebede Muhasebe Program Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Bilgisayarlı Muhasebede Muhasebe Program Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

15 Aralık 2015 | 11:09


Bilgisayarlı muhasebenin algılanması ve kullanılmasının en doğru şekilde yapılabilmesi için öncelikle muhasebenin tanımını, işleyişini, dallarını ( genel, maliyet, ihracat ve ithalat, inşaat (hak ediş), finans, bankalar, gümrük muhasebesi) çok iyi bilmeniz gerekmektedir.

En kısa hali ile bir işletmenin gelir ve giderlerini belirleyip belgelere döküp bunların sistemli bir şekilde kayıtlara geçirilip sonuç ve rapor alınması işlemine muhasebe denir.

Tüm bu işlemlerin bilgisayar ile yapılmasına da bilgisayarlı muhasebe denmektedir.

En çok tercih edilen programlar ve yapılan hatalar

En çok tercih edilenlerin başında eta sonrasında ise zirve gelmektedir. eta , sql, lks 2 ve mikro programları da kullanılmakla beraber bir takım özel yazılım olanlar da bulunmaktadır.

Program seçiminde en çok yapılan hatalardan biri de şudur; Bazen kullanıcı sayısının fazla olması cazip gelir. Oysaki burada önemli olan işletmenin tüm muhasebe ihtiyaçlarını karşılıyor olmasıdır. Paket programlarının içeriği de kullanımı da hepsi birbirinden oldukça fazladır. Yine bir başka yapılan hata ise; bazen aynı işi yapan işletmeler birbirlerinin programlarını kopyalamaya çalışırlar ki bu da oldukça yanlıştır.

Kullanılacak olan programın seçimi beklenti ile alakalıdır. Bu farklılık gösterebildiğinden dolayı her program uygunluk sağlayamayabilir. Bunun için en iyi program , en çok tercih edilen program değil de işimize hangisi yarar demek en doğrusudur.

Günümüzde bilgisayarlı muhasebe en çok tercih edilen muhasebe yöntemidir ve bu hem firmalara hem de muhasebeciye büyük kolaylık sunmaktadır.

Geçmişte evraklara, defterlere not edilen, kağıtlar üzerinde gelir gider hesapları yapılıp dosyalanma sistemine karşılık defterlere artık sadece tek bir tuşla ulaşılıyor olması bu meslekte olan kişilerin zamandan da kazanıp daha çok firma ile ilgilenmesini sağlamıştır. Bilgisayarlı muhasebe manuel olarak kaydedilen işlemlerin hepsini hatta daha fazlasını sunar. Sadece bilgi girişini bilgisayarınız yapamaz.

Dikkat edilmesi gerekenler

Her çalışmanızın ardından yedekleme yapmalısınız ve başka bir klasörde arşivlemelisiniz.

Güncellemeleri ihmal etmemelisiniz

Herhangi bir çökme yaşamamak için şüpheli sandığınız mail gibi çeşitli dosyalardan uzak durmalısınız

Hesap şifrelerinizin 10 karakterden daha az olmaması gerekir. Şifre güçlülüğünü test ediniz

Uzaktan erişim yapılıyorsa devre dışı bırakmalısınız

Muhakkak çok iyi bir antivirüs programı kurmalısınız

Bilgisayarınızı kullanmadığınız zamanlar da ise kapalı tutmanız gerekmektedir.


Muhasebe çalışmalarınızı yaparken eğer İnternet den  yararlanmıyor sanız İnternet in  kapatılması bir çok mağduriyetti, bu tip önlemler dahilinde engellemiş olursunuz.

Yazar: espina




Paylaş :

0 yorum:

Yorum Yazın

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?


 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. Muhasebe-Tr.Net - Türkiye'nin Muhasebe Bloğu - All Rights Reserved
Template Design by Creating Website Published by Mas Template