Formlar ve Dilekçeler :

Ana Sayfa » , » Facebook’taki Fotoğrafları Tıklamadan Büyütün

Facebook’taki Fotoğrafları Tıklamadan Büyütün

04 Eylül 2013 | 15:49


Facebook’taki Fotoğrafları Tıklamadan Büyütün

Facebook’ta gezinirken karşılaştığınız fotoğrafların büyük hallerini görüntülemek için illa üzerine tıklamanız ve bulunduğunuz sayfayı terk etmeniz gerekmiyor.

Facebook’un popülerliğin sınırlarını zorlamasıyla birlikte daha esnek ve daha kolay kullanılabilmesine yönelik onlarca eklenti de birçok web tarayıcı için indirmeye sunuldu. Bu eklentilerden birisi de Facebook kullanıcılarının en çok yakındığı “küçük fotoğraflara zoom yapamama” sorununu ortadan kaldırmaya yönelik.

Facebook’ta gezinirken gördüğünüz bir videoyu tıklayarak olduğu yerde izleyebiliyor, bir metnin devamını da yine aynı şekilde olduğu yerde okuyabiliyorsunuz. Ancak bir fotoğrafı büyük olarak görüntülemek için illa üzerine tıklamanız ve fotoğrafın sayfasına gitmeniz ya da sayfayı yeni bir sekmede açmanız gerekiyor. Neyse ki Facebook Photo Zoom eklentisi sayesinde bu minik problem tarihe karışıyor.

01 Google Chrome kullanıcılarının Facebook fotoğraflarına zoom yapabilmesini sağlayan eklenti, Facebook Photo Zoom. Tarayıcınıza bu uzantıyı yüklemek için sağ üst kısımda ki Ayarlara tıklayıp “Araçlar > Uzantılar > Daha fazla uzantı edinin” yolunu izleyerek ilgili sayfaya ulaşın.

02 Google Chrome web tarayıcısının uzantı kütüphanesinde dilediğiniz gibi arama yaparak eklentiler arasında gezinebilirsiniz. Açılan web sayfasının üst kısmında bulunan arama kutucuğuna “Facebook Photo Zoom” yazın ve uzantı kütüphanesinde hızlı bir arama yaptırın.

03 Arama sonuçlarında en üstte görüntülenen uzantının bağlantısına tıkladıktan sonra “Yükle” butonuna basın. Yükleme işlemi başladıktan sonra Chrome sizden bir kez daha onay isteyecek. Bu güvenlik sorusuna da “Yükle” yanıtını vererek eklentiyi kullanmaya hemen başlayabilirsiniz.



04 Eklenti yüklendikten sonra Facebook’ta gezinirken gördüğünüz küçük bir fotoğrafın büyük halini görüntülemek için fotoğraf ön izlemesinin üzerinde fare imleciyle bir süre beklemeniz yeterli olacaktır. Sayfadan ayrılmadan ya da bir yere tıklamadan fotoğrafın büyük halini görebileceksiniz.
Paylaş :

0 yorum:

Yorum Yazın

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?


 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. Muhasebe-Tr.Net - Türkiye'nin Muhasebe Bloğu - All Rights Reserved
Template Design by Creating Website Published by Mas Template